Kalender: Natur & Yoga

Særlige arrangementer i foråret 2021 med Naturlige fortællefællesskaber. Læs mere om plusyoga her

Naturlige fortællefællesskaber 

Naturoplevelser og fortællefællesskaber for 65+ -årige brugere på Gribskov Seniorcenter Helsinge og Gilleleje Aktivitetshus  Fra 1.3. - 7.6. 2021

 

Vil du med ud i naturen og få nye og anderledes oplevelser? Kunne du tænke dig at bruge din krop og sanser i naturen på nye måder, som kan give energi på en dejligt, afslappende måde? Har du lyst at dykke ned i dine erindringer og kropsligt gemte sansninger fra tidligere oplevelser i naturen?

En duft af viol, eller lyden af en spættes hakken kan bringe et minde frem som et uventet lyn fra fortidens tågede himmel. Som børn var vi bedre til at være tilstede i nuet, bruge sanserne og fordybe os i fantastiske opdagelser, men evnen til at blive opslugt forsvinder tit, når vi bliver voksne.

Du har mulighed for at komme med ud i naturen omkring Helsinge /Gilleleje en gang om ugen for at undersøge dit eget forhold til naturen og dine minder med den gennem livet.

Hvad er din første erindring om at blive brændt af en brændenælde?

Hvem tænker du på, når du ser et birketræ?

Husker du smagen af et græsstrå?

Det er eksempler på spørgsmål, du kan blive mødt med. Du kan også blive udsat for fysiske og kropslige udfordringer som langsom sansegang, træ-krammere eller stræk- og balanceøvelser.

Vi holder god afstand, men vi mødes også i holdfællesskabet på ti personer og snakker om de oplevelser, som naturen giver os undervejs. Hver gang runder vi af i samlet flok med egen, medbragt kaffe eller the.

Praktisk:

Der er to hold i hhv. Helsinge og Gilleleje. Hold 1 er for dem, der kan gå en god tur uden besvær. Hold 2 er for dem, der ikke kan gå langt, men som godt kan holde til at være udenfor i 1,5 time. Der er plads til ni deltagere på hvert hold.

Tidspunkt: Hver mandag fra d. 1.3..2021 til 7.6. 2021, begge dage inklusive

H1: 08.30 - 10.00                                      H2: 10.15 - 11.45

G2: 13.00 - 14.30                                     G1: 14.45 - 16.15

Sted: Helsinge: P-pladsen ved Valby Hegn, Bukkarvej. Gilleleje: P-pladsen ved Fyrkroen, Fyrvejen.

Krav til deltagelse: Du skal have tøj på til årstiden, vejret og 90 minutters ophold i naturen, også så du kan tåle at sidde stille i ca. 15 minutter. Vi tager ud i næsten al slags vejr. Medbring egen drikkelse og et siddeunderlag, notesbog og pen samt mobiltelefon til eventuelt at tage fotos undervejs. Et tæppe kan være en god ide.

Pris: Det er HELT GRATIS. Kulturministeriet har støttet projektet, så du kan være med til at prøve denne nye ide med naturlige fortællefælleskaber.

Tilmelding kan ske via telefon eller mail senest 1.2.2021 til :

Gribskov Seniorcenter tlf: 7249 9175   mail: gs@gribskovseniorcenter.dk

Gilleleje Aktivitetshus tlf: 7249 7242    mail: astop@gribskov.dk

 

 

 

Naturlige fortællefællesskaber

Naturoplevelser og fortællefællesskaber for 70+ -årige borgere i Halsnæs Kommune. Fra 6. april til 29. juni 2021

 

Borgere over 70 år, som bor i Halsnæs, kan også komme på kursus udendøre i foråret.

Sted:

Der er to hold. Hold 1 mødes i Asserbo foran Melby Overdrev ved Fakta og er for dem, der kan gå en god tur uden besvær. Hold 2 mødes i Frederiksværk ved Arresødal og er for dem, der ikke kan gå langt, men som godt kan holde til at være udenfor i 1,5 time.

Tidspunkt: Hver tirsdag fra d. 6. april 2021 til 29.6.2021, begge dage inklusive men minus d. 18.5.

Hold 1: For dem, der kan gå en god tur. Asserbo, ved P-plads/Fakta:                 09.00 - 10.30   Hold 2: For dem, der kan gå lidt mindre. Arresødal, Fr.værk:                               11.30 - 13.00

Krav til deltagelse: Du skal have tøj på til årstiden, vejret og 90 minutters ophold i naturen, også så du kan tåle at sidde stille i ca. 15 minutter. Vi tager ud i næsten al slags vejr. Medbring egen drikkelse og et siddeunderlag, notesbog og pen samt mobiltelefon til eventuelt at tage fotos undervejs. Et tæppe kan være en god ide.

Pris: Det er HELT GRATIS. Du skal ikke være medlem af Paraplyen for at deltage.                 Sundheds- og Ældreministeriet har støttet projektet til Halsnæs kommune

Tilmelding:  Aktivitetshuset Paraplyen tlf. 24593216  fra  mandag den 15. marts kl. 10.00