Kalender: Natur & Yoga

Arrangementer i foråret 2021

Naturlige fortællefællesskaber

Naturoplevelser og fortællefællesskaber for 65+ -årige brugere på Gribskov Seniorcenter Helsinge og Gilleleje Aktivitetshus

 

Vil du med ud i naturen og få nye og anderledes oplevelser? Kunne du tænke dig at bruge din krop og sanser i naturen på nye måder, som kan give energi på en dejligt, afslappende måde? Har du lyst at dykke ned i dine erindringer og kropsligt gemte sansninger fra tidligere oplevelser i naturen?

En duft af viol, eller lyden af en spættes hakken kan bringe et minde frem som et uventet lyn fra fortidens tågede himmel. Som børn var vi bedre til at være tilstede i nuet, bruge sanserne og fordybe os i fantastiske opdagelser, men evnen til at blive opslugt forsvinder tit, når vi bliver voksne.

Du har mulighed for at komme med ud i naturen omkring Helsinge /Gilleleje en gang om ugen for at undersøge dit eget forhold til naturen og dine minder med den gennem livet.

Hvad er din første erindring om at blive brændt af en brændenælde?

Hvem tænker du på, når du ser et birketræ?

Husker du smagen af et græsstrå?

Det er eksempler på spørgsmål, du kan blive mødt med. Du kan også blive udsat for fysiske og kropslige udfordringer som langsom sansegang, træ-krammere eller stræk- og balanceøvelser.

Vi holder god afstand, men vi mødes også i holdfællesskabet på ti personer og snakker om de oplevelser, som naturen giver os undervejs. Hver gang runder vi af i samlet flok med egen, medbragt kaffe eller the.

Praktisk:

Der er to hold i hhv. Helsinge og Gilleleje. Hold 1 er for dem, der kan gå en god tur uden besvær. Hold 2 er for dem, der ikke kan gå langt, men som godt kan holde til at være udenfor i 1,5 time. Der er plads til ni deltagere på hvert hold.

Tidspunkt: Hver mandag fra d. 8.2.2021 til 2.5.2021, begge dage inklusive

H1: 08.30 - 10.00                                      H2: 10.15 - 11.45

G2: 13.00 - 14.30                                     G1: 14.45 - 16.15

Sted: Helsinge: P-pladsen ved Valby Hegn, Bukkarvej. Gilleleje: P-pladsen ved Fyrkroen, Fyrvejen.

Krav til deltagelse: Du skal have tøj på til årstiden, vejret og 90 minutters ophold i naturen, også så du kan tåle at sidde stille i ca. 15 minutter. Vi tager ud i næsten al slags vejr. Medbring egen drikkelse og et siddeunderlag, notesbog og pen samt mobiltelefon til eventuelt at tage fotos undervejs. Et tæppe kan være en god ide.

Pris: Det er HELT GRATIS. Kulturministeriet har støttet projektet, så du kan være med til at prøve denne nye ide med naturlige fortællefælleskaber.

Tilmelding kan ske via telefon eller mail senest 1.2.2021 til :

Gribskov Seniorcenter tlf: 7249 9175   mail: gs@gribskovseniorcenter.dk

Gilleleje Aktivitetshus tlf: 7249 7242    mail: astop@gribskov.dk

 

 

 

 

Blid yoga for pluspiger og frodige fruer i Kbh.

Har du lyst til at lave yoga sammen med andre runde kvinder?

Pluspiger kan sagtens dyrke yoga.

Man behøver ikke at være smidig for at gå i gang med yoga - det bliver man stille og roligt, når man gør det.

Alle stillinger på dette hold tilpasses din krop og formåen. Vi laver hatha-yoga med særligt fokus på blidhed, blødhed og ro i krop og sind. Derfor vil der også være åndedrætsøvelser, afspændingsrunder og meditation. Hvis du føler dig lidt stresset eller har meget at se til, vil dette forløb give dig mulighed for at komme ned i tempo.

Sted:  Islands Brygges Kulturhus, Undergrunden.

Tidspunkt: På onsdage, foreløbig efter 7.februar 2021. Vi afventer Regeringens udmeldinger vedr. Coronasikkerhed. Du er velkommen til at ringe på telefon 26284988 eller mail: al@blaakildes.net