Lidt om året der gik i Blaakildes Natur & Yoga 2022

For mig starter og slutter året med vintersolhverv d. 21.12. Det er et godt tidspunkt at mødes i mørket i små fællesskaber ude i naturen. Lave et bål, hilse lyset velkommen og arbejde med de måske hvilende kræfter i os selv. Tid til at tænke over året der gik og sætte ønsker for det nye.

2022 var: Masser af snak og grin, kreativ skrivning, bålmad, måneskin, trækram, naturyoga, hybenmeditation, Valborgsfejring, skovbade og fortællefællesskaber om sundhed og smerte. Sol og frost, regn og blæst, vinterbad og varm hyldeblomstsaft. Yogadans, vandrefestival og naturforedrag.

Det har været et afvekslende og spændende år i mit lille firma.

Ligesom i 2021 har jeg år undervist i yoga indendøre; dels i Halsnæs Yogaskole i Frederiksværk på tre hold hver onsdag, dels i Halsnæs aktivitetscenter Paraplyen, hvor der er yogahold både i Frederiksværk og Hundested hver mandag. Kursisterne er kommet godt tilbage igen efter Corona, og det er meget dejligt.

Efter nytår fortsætter holdene, og flere nye kommer til. Jeg tilbyder nu også  Yoga kun for mænd og i Yogadans i Halsnæs Yogaskole i Frederiksværk. Vil du med til yogadans? Læs mere her

 

skrivekursus

På Dyssekilde Station lyder der hver anden mandag aften livlig snak og latter, afbrudt af præcise intervaller på hver syv minutter med dyb tavshed. Med øret til døren kan man dog høre hurtig klikken fra tastatur og skratten på papir. Der skrives kreativ skrivning i syv minutter ad gangen. De syv kvinder på kurset i at skrive erindringer er herligt selskab. Det synes de også selv, så de fortsætter alle efter nytår på et skrivekursus for "øvede". Der er flere, som gerne vil deltage på kurset, så Torup Bogby og Birkerød Fritidsskoler opretter i samarbejde et nyt kursus for "begyndere" fra 16. januar 2023, også hver anden mandag aften. Se mere her

Natur & Yoga har i 2022 deltaget i Liseleje Yogafestival og Nordsjællands vandrefestival med naturyoga, sansevandringer, hybenmeditation og en salgsbod med tørrede urter, tang og andre sankerier. Det var virkelig spændende at deltage i foredrag og guidede ture med andre mennesker, der interesserer sig for naturens sundhedsfremmende elementer.

Det var også en stor glæde for mig, at LOF bad om et foredrag i efteråret for andre LOF-lærere om naturens sundhedsfremmende virkninger.

1.12. i år afsluttede min kollega på RUC, Karen Christensen og jeg et interventions- og forskningsprojekt for tyrkiske kvinder med diabetes. Interventionen med naturmøder blev afholdt i efteråret 2021 (se mere her), og nu er vi i gang med afrapportering. Vi har foreløbig skrevet en rapport, lavet en fotobog, en artikel til Kommunen.dk, og der kommer flere artikler i det kommende år.

Udover de skemalagte begivenheder har der været små og store grupper i løbet af hele året, som har henvendt sig og bedt om private sessioner med naturyoga, skovbad, narrativ naturterapi eller fuldmåneceremoni. Der har været kvindegrupper, en mandegruppe, firmaer og frivilliggrupper, som har bedt om et særligt forløb. Det er en stor glæde, når mennesker selv finder vej efter en anbefaling og har ønsker om en session, uanset om det er med yoga, skovbad, måneceremoni eller andet. I 2023 vil jeg tilbyde fuldmåneceremonier på de fleste af årets fuldmåneaftener. Det er mit nytårsønske, at andre har lyst at være med til på den måde at fejre månens og vores fulde potentiale.

For mig har det været en fest , og det havde det ikke været uden alle de dejlige mennesker, der deltog. Tusind tak til alle jer, der har været med til det ene eller det andet, indendøre eller udendøre, morgen eller aften, i sommervarme eller vinterblæst; sammen er vi blevet tænksomme, overraskede, afslappede og oplivede. Jeg tror, alle er blevet rørt - fysisk, mentalt og måske også åndeligt.

 

Tak til Conni, Nils og Mizqin, som har taget fotos med mig på, og tak til kvinderne på skriveholdet og mændene fra naturyoga-sessionen, som alle tillod offentliggørelse af billeder