Foredrag

Har I lyst at høre et foredrag i jeres forening, aftenskole, klub eller institution? Jeg kommer gerne ud i hele landet og deltager også gerne i debatter.  Skriv eller ring og få en snak om priser og muligheder.

Her er et udvalg af emner, jeg gerne taler om, men andre emner kan også ønskes.

Aktuelle foredrag i 2024 om natur, narrativ naturbaseret sundhedsfremme eller forandrede familieformer i senlivet: SE mere her

 

Klimakamp og bedsteforældre; boomere og børnebørn

 

 

 

Bedstemor - samfundets ulønnede barnepige?

Moderskab gennem tiden og generationernes forhold til hinananden

Alderdomsopgør fra ungdomsoprørere?

"Skru så ned for det lort!"

Livet med radio - en radiohistorisk fortælling aflyttet gennem ældre danskeres erfaringer med radio gennem hele livet

Livshistorier - hvad betyder det at fortælle?

Svigermor - et af de sidste tabuer på Jorden

Den Store Fortælling om Alderdommen 5.0.

Pensionister på farten

Generationer 

Vi taler mere om "generationer" end man gjorde tidligere, og vi bruger ordet på mange måder. Det kan både handle om forskellige aldersgrupper i en slægt, eller om store befolkningsgrupper i samfundet, som er født på forskellige tidspunkter. Og så handler det som regel om deres relationer; hvordan og hvor meget de er sammen, hvor meget den ene tager fra den anden, eller hvor godt det går mellem dem. "Generationskløft", "generationstyveri" og "generationskontrakt" er ord, vi bruger i denne fortælling.

Hvad kan vi, unge og gamle, lære om generationsopfattelser, og hvordan kan vi, ikke mindst, lære at blive bedre til at forstå hinanden og kommunikere i fælles dialog fremfor at råbe til hinanden på tværs af generationer?